3 Jan

Vegansk morotssoppa med ingefära & chili

3 januari, 2016 i Livsnjutning, Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Vilken underbart god lunch jag gjorde häromdagen, nämligen en morotssoppa gjord på kokosmjölk, ingefära och chili. Jag dör så gott! Denna soppa känns perfekt en dag som denna – när det är kallt och grått ute så kan man värma sig inomhus istället.

morotssoppa

4 portioner 
4-5 morötter
1 lök
3 cm färsk ingefära
färsk chili (hade chilipulver och chiliflakes)
1 buljongtärning
8 dl vatten
1 halv burk kokosmjölk
Saft från en citron
1 tsk gurkmeja
1 msk curry
Salt och peppar

Hacka lök, chili och ingefära och stek i lite kokosolja tills du får en fin färg tillsammans med curry och gurkmeja. Skala morötterna och skär dem i små bitar och tillsätt i kastrullen.
Strö över buljongen och tillsätt buljongen.
Låt koka tills morötterna är mjuka och mixa dem sedan med en stavmixer.
Tillsätt kokosmjölk och citronsaft.
Låt koka ytterligare 10-15 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Jag tillsatte lite extra curry, gurkmeja och örtsalt för lite extra smak. Testa dig fram. Servera ned rostade pumpafrön och extra kokosmjölk.

DSC_4430

1 kommentar »

28 Dec

2 veckor cleanse

28 december, 2015 i Allmänt, Mat & recept, Mellanmål, Rawfood, Tips, Träning, Veganskt, Vegetariskt

IMG_5151

Hej allihopa! 

På fredag börjar jag mina 2 veckors cleanse. Minns ni detta (länk) inlägget där jag skrev om en 15 dagars örtkur jag kommer köra under januari månad. Det blir perfekt början på det nya året att rensa ut, eftersom jag har så problem med min IBS mage (ser gravid ut varje dag) kommer jag passa på att även äta snällt för magen också. Inget vitt mjöl och socker och ingen laktos. Ska bli spännande att se om magen kommer snällare, är så otroligt trött på att ha uppsvullen och att det ska kännas som tusen knivar.

Efter dessa två veckor, kommer jag successivt lägga in mjölk och mjöl igen och se vad det är jag reagerar på och helt enkelt utesluta det. Tror det varit för mycket helt enkelt, med en graviditet med mycket socker och sötsaker. Någon annan som också har IBS? vad reagerar ni på mest och vad är ni känsliga emot?

2 people like this post.

2 kommentarer »

25 Dec

Hälsosamma rockyroad

25 december, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Veganskt, Vegetariskt

Hej fina! 

Hoppas alla hade en underbar julafton igår.  Vi spenderade den hos mina föräldrar, dem vet hur man lyckas få till den bästa julen. Får alltid så mysig julkänsla när jag är där, trots vädret var tråkigt. Lite vitt hade ju inte skadat precis 😉

Kom precis hem från en långpromenad i blåsten. Skönt med en uppfriskande promenad efter en julafton med massor av mat. Jag tycker jag lyckades bra att inte äta alldeles för mycket från det stora julbordet. Jag tycker  verkligen inte man behöver äta ‘allt’ bara för det finns serverat, utan bara det man är sugen på. Man får hitta en balans helt enkelt. Hörde ett väldigt bra råd på träningspodden att när man går på buffé att innan man börjar äta gå en runda och kolla ut man vad man är sugen och kanske välja bort det man kan äta varje dag hemma. Tycker det rådet var ett bra och sunt råd, och det är något alla bör tänka på vid dessa ‘buffétider’.

Häromdagen bakade jag dessa godingar här nedan, rockyroads med massa nyttigheter i. Supergoda och definitivt mina favoriter kring jul. Försöker lära mina föräldrar att det ‘nyttiga’ julgodiset är minst lika gott. För det är det verkligen, om ni inte har testat så är det dags att göra det nu. ♥

IMG_5120

Rocky Road
O.8 dl kokosolja
4 msk ekologisk kakao
O.6 dl agave sirap
2 dl hackade nötter, jag tog en nötblandning på pistage, hasselnöt, valnöt och cashew
1 msk nötsmör, t.ex mandelsmör
Flingsalt, cayennepeppar och nötter till garnering

Gör så här: Smält kokosoljan i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en fin jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Strö lite flingsalt, cayennepeppar och nötter ovanpå. Låt stå i kylskåpet några timmar tills den har stelnat. Löjligt enkelt!

Förvara den i kylen tills den skärs i bitar och serveras.

2 people like this post.

Inga kommentarer »

21 Dec

enkla bovetepannkakor med saffran

21 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Hej på er! 

Gjorde dessa ljuvliga pannkakor med saffran igårkväll. Mina favoriter! Så himla gott, tillsammans med hallon och keso. Receptet finner du längre ner.

Jag tror inte jag förstått att det är julafton om bara några dagar, gud vad tiden går fort. Självklart är jag INTE klar med alla julklappar, men blir inte så många iår. Jag har helt tappat suget på att strosa omkring på stan. Jag tycker det är så mycket lättare och smidigare att köpa allting på nätet, haha! Latheten tar över.

IMG_5017
Bovetepannkakor
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk (använde soyamjölk till dessa)
en nypa vaniljpulver
en nypa salt
1 pkt saffran 0,5g

Blanda alla ingredienser till en fin smet. Låt stå i några minuter. Stek sedan pannkakor i en liten stekpanna. Jag tog ca 1 dl smet till varje så får man en perfekt liten pannkaka. 

IMG_5014

Inga kommentarer »

12 Dec

Banan Scones

12 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Imorse gjorde jag dessa godingar till frukost. Nästan så man tror att detta är sconesen jag brukar göra på rismjöl. Men icke, dessa är något helt annat! naturligt söta och glutenfria. Jag som letat efter goda scones i flera år, och nu dyker det upp en efter en. Fantastiskt!

Idag har jag gått en runda på stan, nu börjar det bli kallt. Hej vinter! Hoppas på lite snö iår. Hade varit kul för lillen att se lite vitt på marken. Haha!

Hoppas ni får en fin kväll. Nu ska jag laga lite kvällsmat, kram!

IMG_4871

Banan scones 2 st
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk agave
en nypa sötströ

Mixa ihop alla ingredienser och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills sconesen fått en fin färg ca 25 minuter 200 grader.

2 kommentarer »

9 Dec

Saffranspannkaka

9 december, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Lunch/Middag, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Den slängde jag ihop igår kväll i brist på annat. Den blev så otroligt god att jag nästan ville äta upp allt på en gång. Passar ju perfekt med saffran nu i juletider. Serverade med lite hallonkvarg och granatäpple, om man vill ha den som fika/efterätt så är ju kokosgrädde att rekommendera.

Tänkte att denna skulle passa som frukost på julafton istället för risgrynsgröten. Det får nog bli så 😉

IMG_4751

Saffranspannkaka
1 mosad banan
3 ägg
1 pkt saffran
250 g keso (använde mig av den lätta varianten)
1 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa till en slät smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i ugnen i 30 minuter.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

7 Dec

Frukost stund

7 december, 2015 i Frukost, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Godmorgon! 

Hur mår ni idag? Så himla underbart väder idag, blir en promenad senare efter lunch ♥
Blir lite plugg nu innan, vill gärna ligga steget före och speciellt nu inför jul.

Imorse blev det chiapudding till frukost igen, grundrecept hittar du här. Istället för vatten hade jag mandelmjölk och tillsatte ca 2 tsk pepparkakskrydda! Supergott och juligt!

IMG_4724

Inga kommentarer »

24 Nov

Blomkålspizza

24 november, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Vegetariskt

Godkväll!

Idag har jag ätit en såååå himla god kvällsmat att jag till och med knåpade ihop en liten video till er. Tänkte det kunde vara lite roligt med någonting annat här inne än bara massa text. Denna pizzan passar är väldigt snäll mot magen 😉 nu kan man äta pizza på vardagar med gott samvete, ha ha. Tanken var att den skulle bli helt vegetariskt, men så hade jag två bitar kalkon som fick åka på också.

På morgonen var jag på TRX. Kände skönt med ett morgonpass, minns inte alls när jag ställde klockan för att gå upp så tidigt att träna. Skönt att tänka på någonting annat än blöjor. Sen har dagen mestadels spenderats inomhus eftersom regnet har öst ner nästan hela dagen. Fy. Sitter här hemma och hinkar i mig te, för första gången iår känner jag mig sjuk. Halsont och småhängig, så jag hoppas jag kan sova bort det. Imorgon är det ju mammaträning!

Ha en fin kväll allihopa ♥

IMG_4456

Blomkålspizza 2 personer
Ett litet blomkålshuvud
1 ägg
1 dl riven ost (jag hade vanlig gratängost samt formaggio)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk valfria örter

Topping
Krossade tomater
Tomat
Rödlök
Gul paprika
Babyspenat
2 skivor kalkon
Zucchini
Majs
Ruccola

1. Riv blomkålen i en matbredare till ett fint mjöl.
2. Blanda tillsammans med ägg, ost och kryddor och forma till en deg.
3. Platta ut degen på ett bakplåtspapper.
4. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Pizzabotten ska bli gyllenbrun.
5. Addera din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Lätt som en plätt!

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

21 Nov

Taco i ny tappning

21 november, 2015 i Livsnjutning, Lunch/Middag, Mat & recept, Vegetariskt

IMG_4366

Fredagstaco i ny tappning ! Jag älskar verkligen tacos och brukar för det mesta ha veggofärs istället för köttfärs. Mycket godare och snällare för miljön. Jag testade att göra egna bröd och dem blev jättegoda. Dock kan jag inte påstå det blev så mycket bröd men ett gott substitut till bröd. Alltså.. man kan inte äta det med händerna som man vanligtvis gör med tacos. Nästa gång ska jag testa göra egna tacochips. Vill ni göra egen tacokrydda kan ni hitta det receptet här.

1 1/2 msk bovetemjöl
1 1/2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
1 ägg
1 1/4 dl vatten

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med att blanda de torra ingredienserna. Vispa sedan ner ägg och vatten till en fin jämn smet. Låt stå och dra i ca 7 minuter, smeten ska vara krämig. Undvik låta smeten stå och dra allt för länge då fiberhusk hela tiden absorberar och binder vätska ju längre den får stå och då kan det bli svårare att jobba med.
Klicka ut två större wraps på en plåt med bakplåtspapper och bred till en jämn fördelad cirkel. Undvik att man ser plåten igenom. Sätt in i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt svalna innan du drar loss dem från pappret. 

3 people like this post.

Inga kommentarer »

17 Nov

Färg till lunch

17 november, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Godkväll finisar !

Tänkte jag slänger in ett snabbt inlägg mellan mitt tvtittande. Massor med bra program som jag följer nu på tisdagar. Jag älskar reality serier och följer typ allt som finns. Så givande, haha.

Bjöd fina emelie på lunch idag och hon hade önskat mina kikärtsbiffar. Detta är verkligen en ”olivia lunch” som passar mig helt perfekt. Till detta serverades vit quinoa. Jag tycker om ”lätta” fräscha luncher med mycket färg och grönsaker. Jag vill liksom ha en energiboost big time. Hade även knåpat ihop en liten choklad efterrätt, den gick också hem. Vilken tur det. Ska visa er imorgon! : )  receptet på biffarna hittar du här.

Imorgon står Mammaträning på schemat! Jag bara älskar onsdagar. Blir nog att låsa upp gymkortet inom kort. Nu är det dags och jag känner att min kropp känns läkt och redo för förändring.

Hoppas ni får en fin kväll! Love 

IMG_4334

2 people like this post.

Inga kommentarer »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen