28 Dec

2 veckor cleanse

28 december, 2015 i Allmänt, Mat & recept, Mellanmål, Rawfood, Tips, Träning, Veganskt, Vegetariskt

IMG_5151

Hej allihopa! 

På fredag börjar jag mina 2 veckors cleanse. Minns ni detta (länk) inlägget där jag skrev om en 15 dagars örtkur jag kommer köra under januari månad. Det blir perfekt början på det nya året att rensa ut, eftersom jag har så problem med min IBS mage (ser gravid ut varje dag) kommer jag passa på att även äta snällt för magen också. Inget vitt mjöl och socker och ingen laktos. Ska bli spännande att se om magen kommer snällare, är så otroligt trött på att ha uppsvullen och att det ska kännas som tusen knivar.

Efter dessa två veckor, kommer jag successivt lägga in mjölk och mjöl igen och se vad det är jag reagerar på och helt enkelt utesluta det. Tror det varit för mycket helt enkelt, med en graviditet med mycket socker och sötsaker. Någon annan som också har IBS? vad reagerar ni på mest och vad är ni känsliga emot?

2 people like this post.

2 kommentarer »

2 Nov

Havrescones och chiapudding med smak av valnöt

2 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Rawfood, Veganskt

Godmorgon på er!

Hur mår ni? Vilket tråkigt väder vi har idag. Missnöjd. Men ska ut på en promenad och göra lite ärenden sen, så man får andas lite frisk luft. Bara man slipper regnet. Igår hade jag en riktigt lyxig söndagsfrulle, ibland är jag glad jag har mig själv som faktiskt orkar med att göra dessa goda frukostar. Ha ha! Man får uppmuntra sig själv, det är viktigt med lite egoboost.

Receptet kommer som utlovat på dem himmelskt goda havresconesen. Chiasylt finner du här.

Chiapudding med valnöt och vanilj
2dl mandelmjölk eller valfri mjölk
3 msk chiafrön
En näve valnötter
1 krm äkta vaniljsocker
1 krm sötningsmedel

Jag mixade ihop allting och slängde in i kylen över natten. Toppade sedan med valnötter och fikon på morgonen. Magi i munnen.

Havrescones  
2 dl varmt vatten
2 msk solrosfrön
1 msk linfrön
2 dl havregryn
1 msk psylliumfrön
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk olivolja

Blanda först vattnet, havregryn och psylliumfrön och rör runt. Tillsätt därefter resten och låt smeten stå kallt i 10 minuter. Klicka ut 4 stycken scones på en plåt och in i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Supergoda med phiadelphia och chiasylt!

IMG_4008

2 people like this post.

Inga kommentarer »

31 Okt

En favorit – Ingefärsbollar

31 oktober, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Mellanmål, Rawfood, Veganskt, Vegetariskt

Hej snyggingar!  

Slängde ihop dessa lite snabbt innan, så himmelskt goda att man måste stoppa sig själv när man ätit några stycken. Dessa godingar är med russin, fikon, dadlar och valnötter! Ni hittar receptet i bloggen, här. Bilden blev inte så bra för jag hann inte ta kort på dem innan det blev sådär halvmörkt ute. Nu är klockan halv sex och det är redan kålsvart ute. Halloween ute nu också, det gör saken inte bättre. Haha kommer man våga gå ut.

Ska gå förbi linas grav och tända ett ljus för henne. åh vad jag saknar dig ! Tänker på dig ofta ska du veta.
IMG_3994

Inga kommentarer »

27 Okt

Brunch utan dess like

27 oktober, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål, Rawfood, Veganskt, Vegetariskt

Vet ni vad? Idag har jag och min bästis ätit lång brunch. Det var så himla mysigt att bara sitta och prata och äta i timmar. Det är det bästa jag vet typ. Bra för matsmältningen också, hehe. Det bjöds på havrescones, smoothie, frasiga våfflor med grädde och chiasylt som jag knåpade ihop igår och massa annat gottit.  Sconesen var så otroligt goda att jag inte kunde sluta äta. Dem ska jag göra snart igen. Mums.

Kommer givetvis upp recept då. Sen tog vi oss en promenad runt fästningen och njöt av det underbara vädret. Så fridfullt. Var en riktigt härlig dag som gav mig massor med energi för den här veckan. 

Sugen på att göra sylten?  Så kika under bilden för recept. 

IMG_3910

Chiasylt med hallon
3 1/2 msk chiafrön
1 1/2 dl  vatten
1-2 dl hallon
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk agavesirap
En skvätt citronsaft

Blanda chia och vatten i en skål så alla frön blir blöta. Låt stå och dra i 5-10 minuter tills det hunnit bilda en gelé.  Häll därefter resterande ingredienser och mixa med en stavmixer till en slät smet. Häll upp i en glasburk. Håller cirka en vecka i kylskåpet.

1 kommentar »

17 Okt

Hasselnötsmjölk med chokladsmak

17 oktober, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mellanmål, Rawfood, Veganskt

Hej bloggis. 

Den här lördagen har bokstavligt talat sprungit iväg. Men imorse slängde jag ihop en nötmjölk på hasselnötter och choklad. Har gjort egen mandelmjölk en gång, vilket också resulterade i succé. Nu har jag bara smakat jättelite på denna omgången men vi ska se hur det blir på gröten. Här hittar du recept på mandelmjölk. Receptet är den samma bara att jag har bytt mandel mot hasselnöt och tillsatt kakao. Nu jag ska definitivt göra mera mjölk. Jag vet ju att det är så himla enkelt, men ändå köper man dyr mjölk. Denna är ju naturligt god utan några som helst konserveringsmedel, hur kan detta inte vara bättre? Ha ha.  Åh på tal om mat.. Imorgon blir det gröt på hirsflingor, någon som testat det? Jag älskar det!

Cirka 1 liter hasselnötsmjölk
3 dl hasselnötter, blötlagda 6-8 h alt. över natten
1 liter vatten
2 dadlar
1 1/2 – 2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk äkta vaniljpulver

Lägg hasselnötter i en skål eller bunke och täck tillräckligt med vatten så att nötterna får plats att svälla. Låt stå svalt i minst 6 timmar men gärna över natten.

Sila sedan bort vattnet och skölj nötterna noga. Lägg i dem i mixern och mixa på hög hastighet i någon minut tills du fått en fin och vit mjölk. Sila mjölken genom en nötmjölkspåse ner i en skål och krama ut varenda droppe. När du silat häller du tillbaka mjölken i mixern och tillsätter dadlar, kakao, salt och vaniljpulver och mixar till mjölken är slät.

Tips! Istället för att köpa en nötmjölkspåse så använd en tunn kökshanduk där vätska rinner igenom. Rotade hemma hos mina föräldrar och fick med mig två perfekta handdukar.
IMG_3774

Inga kommentarer »

15 Okt

Dagens frukost i form av – chiapudding med krämig kokosmjölk

15 oktober, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Rawfood, Veganskt

Godkväll!

Frukost är mitt absolut bästa mål på dagen, och även det viktigaste. Mitt bästa tips för roligare frukostar är chiapudding. Det är verkligen så himla enkelt, ibland kan det se ut som om jag håller på med mina frukostar i flera timmar innan jag äter men så är inte fallet. Kommer ju bara fler och fler goda recept på chia här på min blogg så hoppas ni inte tröttnar på det. Haha.  Idag blev det en ny form blandat med krämig kokosmjölk. Det ska definitivt göras om snart!

4 1/2 msk chiafrön
2 dl vatten
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk agavesirap
1/2 tsk örtsalt

3/4 dl fet kokosmjölk

Blanda alla ingredienser utom kokosmjölken i en burk. Rör om så alla frön är täckta av vätska. Ställ sedan i kylskåpet över natten alt. minst 3 timmar tills det fått en puddingliknande konsistens. På morgonen blandar du i kokosmjölken. Topping hade jag hackade paranötter, pumpafrön, granatäpplekärnor och hallon samt mitt hemmagjorda cashewsmör. Yumyum.

IMG_3761

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

12 Okt

Chiapannkakor med cashewsmör

12 oktober, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Rawfood

fina ni, 

Som lovat kommer receptet på mina underbara chiapannkakor och cashewsmöret. Fixade som sagt det mesta dagen innan så det var bara att steka smeten. Här – hittar du pannkakorna. Jag blandade faktiskt i alla ingredienser direkt (Läs recept så förstår du vad jag menar). Tillsatte endast en liten extra skvätt mandelmjölk. Serverade tillsammans med nötsmör, mera hallon och agave samt nybakat fröknäcke.

Cashewsmör med hallon
2 dl naturella cashewnötter
1 1/2 dl hallon
En nypa vaniljpulver

Mixa nötterna i en matberedare i hög hastighet till du får en jämn smet, 10-20 minuter beroende på matberedare. Tillsätt därefter önskad smaksättning och mixa lite till. Förvara i en glasburk i kylen. Hållbarhet ca 1 vecka. Recept kommer från boken Friendly Food .

IMG_3703

Inga kommentarer »

11 Okt

Chokladbrownie med hasselnötter och chia

11 oktober, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Mat & recept, Rawfood, Träning

Hej kompisar!

Idag har jag haft en dag där man har fått mycket gjort. Startade dagen med det första gympasset efter graviditeten med Em. Blev lite discogym i form av axlar, biceps, triceps och någon bröstövning.  På eftermiddagen kom Angelica hit och vi hade lite bakstuga. Blev fröknäcke, chokladbrownies och cashewsmör med hallon. Cashewsmöret ska vara mitt tillbehör till chiapannkakor som jag ska göra till frukost imorgon. Ska förbereda smeten ikväll för att underlätta. Recept på det imorgon!

IMG_3696
10 urkärnade dadlar
3 msk chiafrön
3/4 dl blötläggningsvatten
3 msk kokosolja
1 nypa äkta vaniljpulver
1 nypa örtsalt
2 dl hasselnötter
3-4 msk kakao
(4 msk agavesirap) som jag glömde kom jag på i skrivandes stund.
kakao till servering

Blötlägg dadlarna i cirka 2 dl vatten i en burk med lock i kylskåpet. Jag hade det över natten.
Häll av vattnet från dadlarna och spara det. Blanda 3/4 dl av daddelvattnet med chiafröna och rör tills det blivit en smet. Mixa tillsammans med resterande ingredienser i en mixer eller matberedare. Smaka av smeten och använd mer kakao eller sötning om du önskar. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och ställ i frysen tills den stelnat. Skär sedan upp i portionsbitar och pudra över kakao och servera den kall. Förvara sedan i kylskåpet.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

15 Jul

Bönwrap med cashewnötter och kidneybönor

15 juli, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Rawfood

Varberg har fått massor med matvagnar runt om i hamnen. Jag älskar att köpa såkallad streetfood, det är något speciellt med det. Idag testade vi iallafall en mexikansk bönwrap gjord på cashew och kidneybönor och till det var det en krämig guacamole samt chunky mango salsa. Det var verkligen som det låter, helt amazing! Matvagnen erbjuder ekologiska, raw och närodlad mat vilket är super och det serveras en ”dagens” varje dag som också varierar. Så ni som är varbergare eller är här på semester i sommar ska definitivt besöka denna! Ska testa att göra egna bollar någon dag framöver.

Jag och mina vänner satte oss på en filt och myste och bara pratade om allt. Tjejdag! ♥
Nu får jag helt enkelt försöka sysselsätta mig så gott det går innan bebis ankomst. Bäst att passa på att göra mysiga saker med sina vänner och skapa lite sommarminnen. Idag var solen inte våran vän, men håller tummarna den dyker upp imorgon.

Har ni något recept på något liknande som på bilden, så kommentera gärna inlägget!

IMG_2617

 

Inga kommentarer »

11 Jul

Baka i sommar

11 juli, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mellanmål, Rawfood

Jag står ofta här hemma i köket och undrar vad man ska baka. Jag vet ju att jag är sugen på något, men kan inte bestämma mig för vad. Idétorka. Då brukar jag faktiskt gå in på min egna blogg och få tillbaka inspirationen. Det är kul att bläddra tillbaka i arkiven och se vad man har gjort osv. Nu har jag iallafall samlat ihop fyra av mina favorit recept som passar perfekt sånna här soliga dagar, dessutom hyfsat snabba och enkla! Jag uppskattar när bakningen går på noll tid, särskilt nu på sommaren då man vill njuta av solens strålar.

Alla bilder och recept hittar ni här i min blogg. Och vet ni ? alla recept är glutenfria.

FotorCreated

Första receptet är på världens godaste och enklaste frukost/mellis. Choklad & vanilj chia pudding.
Hittar ni här. Passar stressiga morgnar eller när man bara vill ha frukosten serverad och klar!

Supergod Rawfood tårta – Sagt det förutom, men denna tårta kan vara den godaste jag ätit. Så krämig och len i smaken. Stort plus att den är så lätt att göra! Perfekt att förbereda dagen innan den ska ätas. Här! 

Snickers rutor – Som ni kanske vet är jag en riktig sucker för jordnötssmör. Älskar allt som har med det att göra. Himmelskt gott! Dessa är därför helt perfekta för sånna som mig. Här!

Hallon och jordgubbs cheesecake – Perfekt sommar efterrätt! Frukten går att variera, tidigare gjort med rabarber. Sagolikt! Smakar verkligen sommar. Här!

3 people like this post.

1 kommentar »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen