3 Jan

Vegansk morotssoppa med ingefära & chili

3 januari, 2016 i Livsnjutning, Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Vilken underbart god lunch jag gjorde häromdagen, nämligen en morotssoppa gjord på kokosmjölk, ingefära och chili. Jag dör så gott! Denna soppa känns perfekt en dag som denna – när det är kallt och grått ute så kan man värma sig inomhus istället.

morotssoppa

4 portioner 
4-5 morötter
1 lök
3 cm färsk ingefära
färsk chili (hade chilipulver och chiliflakes)
1 buljongtärning
8 dl vatten
1 halv burk kokosmjölk
Saft från en citron
1 tsk gurkmeja
1 msk curry
Salt och peppar

Hacka lök, chili och ingefära och stek i lite kokosolja tills du får en fin färg tillsammans med curry och gurkmeja. Skala morötterna och skär dem i små bitar och tillsätt i kastrullen.
Strö över buljongen och tillsätt buljongen.
Låt koka tills morötterna är mjuka och mixa dem sedan med en stavmixer.
Tillsätt kokosmjölk och citronsaft.
Låt koka ytterligare 10-15 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Jag tillsatte lite extra curry, gurkmeja och örtsalt för lite extra smak. Testa dig fram. Servera ned rostade pumpafrön och extra kokosmjölk.

DSC_4430

1 kommentar »

9 Dec

Saffranspannkaka

9 december, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Lunch/Middag, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Den slängde jag ihop igår kväll i brist på annat. Den blev så otroligt god att jag nästan ville äta upp allt på en gång. Passar ju perfekt med saffran nu i juletider. Serverade med lite hallonkvarg och granatäpple, om man vill ha den som fika/efterätt så är ju kokosgrädde att rekommendera.

Tänkte att denna skulle passa som frukost på julafton istället för risgrynsgröten. Det får nog bli så 😉

IMG_4751

Saffranspannkaka
1 mosad banan
3 ägg
1 pkt saffran
250 g keso (använde mig av den lätta varianten)
1 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa till en slät smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i ugnen i 30 minuter.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

24 Nov

Blomkålspizza

24 november, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Vegetariskt

Godkväll!

Idag har jag ätit en såååå himla god kvällsmat att jag till och med knåpade ihop en liten video till er. Tänkte det kunde vara lite roligt med någonting annat här inne än bara massa text. Denna pizzan passar är väldigt snäll mot magen 😉 nu kan man äta pizza på vardagar med gott samvete, ha ha. Tanken var att den skulle bli helt vegetariskt, men så hade jag två bitar kalkon som fick åka på också.

På morgonen var jag på TRX. Kände skönt med ett morgonpass, minns inte alls när jag ställde klockan för att gå upp så tidigt att träna. Skönt att tänka på någonting annat än blöjor. Sen har dagen mestadels spenderats inomhus eftersom regnet har öst ner nästan hela dagen. Fy. Sitter här hemma och hinkar i mig te, för första gången iår känner jag mig sjuk. Halsont och småhängig, så jag hoppas jag kan sova bort det. Imorgon är det ju mammaträning!

Ha en fin kväll allihopa ♥

IMG_4456

Blomkålspizza 2 personer
Ett litet blomkålshuvud
1 ägg
1 dl riven ost (jag hade vanlig gratängost samt formaggio)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk valfria örter

Topping
Krossade tomater
Tomat
Rödlök
Gul paprika
Babyspenat
2 skivor kalkon
Zucchini
Majs
Ruccola

1. Riv blomkålen i en matbredare till ett fint mjöl.
2. Blanda tillsammans med ägg, ost och kryddor och forma till en deg.
3. Platta ut degen på ett bakplåtspapper.
4. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Pizzabotten ska bli gyllenbrun.
5. Addera din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Lätt som en plätt!

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

21 Nov

Taco i ny tappning

21 november, 2015 i Livsnjutning, Lunch/Middag, Mat & recept, Vegetariskt

IMG_4366

Fredagstaco i ny tappning ! Jag älskar verkligen tacos och brukar för det mesta ha veggofärs istället för köttfärs. Mycket godare och snällare för miljön. Jag testade att göra egna bröd och dem blev jättegoda. Dock kan jag inte påstå det blev så mycket bröd men ett gott substitut till bröd. Alltså.. man kan inte äta det med händerna som man vanligtvis gör med tacos. Nästa gång ska jag testa göra egna tacochips. Vill ni göra egen tacokrydda kan ni hitta det receptet här.

1 1/2 msk bovetemjöl
1 1/2 tsk fiberhusk
1 krm örtsalt
1 ägg
1 1/4 dl vatten

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med att blanda de torra ingredienserna. Vispa sedan ner ägg och vatten till en fin jämn smet. Låt stå och dra i ca 7 minuter, smeten ska vara krämig. Undvik låta smeten stå och dra allt för länge då fiberhusk hela tiden absorberar och binder vätska ju längre den får stå och då kan det bli svårare att jobba med.
Klicka ut två större wraps på en plåt med bakplåtspapper och bred till en jämn fördelad cirkel. Undvik att man ser plåten igenom. Sätt in i mitten av ugnen 5-6 minuter. Låt svalna innan du drar loss dem från pappret. 

3 people like this post.

Inga kommentarer »

17 Nov

Färg till lunch

17 november, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Godkväll finisar !

Tänkte jag slänger in ett snabbt inlägg mellan mitt tvtittande. Massor med bra program som jag följer nu på tisdagar. Jag älskar reality serier och följer typ allt som finns. Så givande, haha.

Bjöd fina emelie på lunch idag och hon hade önskat mina kikärtsbiffar. Detta är verkligen en ”olivia lunch” som passar mig helt perfekt. Till detta serverades vit quinoa. Jag tycker om ”lätta” fräscha luncher med mycket färg och grönsaker. Jag vill liksom ha en energiboost big time. Hade även knåpat ihop en liten choklad efterrätt, den gick också hem. Vilken tur det. Ska visa er imorgon! : )  receptet på biffarna hittar du här.

Imorgon står Mammaträning på schemat! Jag bara älskar onsdagar. Blir nog att låsa upp gymkortet inom kort. Nu är det dags och jag känner att min kropp känns läkt och redo för förändring.

Hoppas ni får en fin kväll! Love 

IMG_4334

2 people like this post.

Inga kommentarer »

3 Nov

Fröbollar med fantastisk sallad

3 november, 2015 i Livsnjutning, Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Hej på er! 

Vill ni ha ett gott vegetariskt lunch tips så ska ni definitivt testa dessa goda fröbollar. Så himla gott och bra alternativ för dem som vill äta lite veggo som jag. Tummen upp! Till dem serverade jag min favoritcremé gjord på vit quinoa och avokado. Recept finns i inlägget här. Nyttigt för den delen också, passar ju bra när man ska bort med mammakilona.

IMG_4041
Recept från hurbrasomhelst.se

Fröbollar 5 st
5 msk solroskärnor
2 msk kokosolja
2 msk mandelsmör
1 tsk chiafrön
1 tsk fiberhusk
1/4 tsk örtsalt
3/4 tsk spiskummin
1,5 msk citronsaft
1 tsk agavesirap

Pumpakärnor

Mixa solroskärnorna till ett grövre mjöl i en matbredare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa lite till. Låt stå i 20 minuter. Fukta händerna med lite vatten och rulla smeten till små bollar och rulla i pumpakärnor. Ställ sedan in dem i kylen och låt stå ca 20 minuter så dem blir lite hårda.
Stek sedan i lite kokosolja tills dem får en lite gyllene färg, var försiktig när du vänder på bollarna så inte alla frön trillar av.

Serverade med en sallad på apelsin, bladspenat, rödlök, tomat, gul paprika, granatäpplekärnor, broccoli samt valnötter och ljusa och svarta seasamfrön.

IMG_4039

Inga kommentarer »

21 Okt

Snabbmat!

21 oktober, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Detta var min fantastiska lunch! Bönpasta med veggofärs, stekta grönsaker, fetaost och cashewnötter. Veggofärsen stekte jag i lite olja tillsammans med finhackad lök, lite krossade tomater, vatten och kryddor (salt, peppar, timjan, oregano hade jag) Detta var riktigt snabbmat, tog några minuter att slänga ihop detta. Köttfärsen fixade jag dock igår så det var lite rester.

Nu ska jag dricka upp min kopp kaffe sen ut på en promenad med lillen. Hoppas ni får en fin dag!

IMG_3827

Inga kommentarer »

12 Okt

Kikärtsbiffar med stekta grönsaker

12 oktober, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Hej! 

Idag gjorde jag en väldigt god lunch, nämligen kikärtsbiffar med stekta grönsaker och råris. Jag har verkligen fått dille på kikärtsbiffar och har ätit det minst en gång i veckan ett tag nu. Biffarna går ju att variera i all oändlighet men jag smaksätter mina just nu med curry och riven morot. Framöver ska jag testa med soltorkade tomater och lök, majs eller rivet äpple i. Det låter spännande det också!

Kikärtsbiffar 
1 paket ekologiska kikärtor
1 ägg
1-2 msk ströbröd
1 msk curry
salt och peppar

Mixar sedan ihop alla ingredienser och tillsätter mer kryddor efter smak. Sedan vänder jag dem i något mjöl och steker några minuter på varje sida. Nyttig snabbmat! Receptet ger ungefär fyra biffar. Glömde totalt bort att fota biffarna, så ni får nöja er med grönsakstallriken. Grönsakerna jag stekte var zucchini, röd och gul paprika samt rödlök.

IMG_3710

Ni glömmer väl inte följa mig på Instagram? @oliviaae

Inga kommentarer »

15 Jul

Bönwrap med cashewnötter och kidneybönor

15 juli, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept, Rawfood

Varberg har fått massor med matvagnar runt om i hamnen. Jag älskar att köpa såkallad streetfood, det är något speciellt med det. Idag testade vi iallafall en mexikansk bönwrap gjord på cashew och kidneybönor och till det var det en krämig guacamole samt chunky mango salsa. Det var verkligen som det låter, helt amazing! Matvagnen erbjuder ekologiska, raw och närodlad mat vilket är super och det serveras en ”dagens” varje dag som också varierar. Så ni som är varbergare eller är här på semester i sommar ska definitivt besöka denna! Ska testa att göra egna bollar någon dag framöver.

Jag och mina vänner satte oss på en filt och myste och bara pratade om allt. Tjejdag! ♥
Nu får jag helt enkelt försöka sysselsätta mig så gott det går innan bebis ankomst. Bäst att passa på att göra mysiga saker med sina vänner och skapa lite sommarminnen. Idag var solen inte våran vän, men håller tummarna den dyker upp imorgon.

Har ni något recept på något liknande som på bilden, så kommentera gärna inlägget!

IMG_2617

 

Inga kommentarer »

13 Maj

Perfekt tillbehör till salladen !

13 maj, 2015 i Lunch/Middag, Mat & recept

Hej på er! ♥

Nu kommer det nästan likadana mat bilder på bloggen. Men har just nu dille på sötpotatis sallad med massa goda tillbehör. Det som skiljer denna salladen åt är dessa goda citronlinser. Perfekt att ha en burk i kylskåpet och ha som tillbehör till etc salladen eller någon annan måltid. Den är väldigt enkelt och linser klarar sig dessutom flera dagar i kylen.  Visst ser det gott ut ?

Citronlinser
4 port.

2 dl gröna linser, avsköljda (eller en burk färdigkokta och avsköljda)
2 msk extra virgin olivolja
1 msk äppelcidervinäger
zest från 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
1 schalottenlök, finhackad
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Citronlinser: Koka linserna enligt förpackning. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Tillsätt lök och linser. Rör ihop allt och låt dra i 20 minuter. Servera rumstempererad.

DSC_4226
Gröna Linser är fullt av protein och kostfibrer som gör att du håller dig mätt länge. Ger en matigare känsla till din sallad! 

DSC_4227

Inga kommentarer »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen