21 Dec

enkla bovetepannkakor med saffran

21 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Hej på er! 

Gjorde dessa ljuvliga pannkakor med saffran igårkväll. Mina favoriter! Så himla gott, tillsammans med hallon och keso. Receptet finner du längre ner.

Jag tror inte jag förstått att det är julafton om bara några dagar, gud vad tiden går fort. Självklart är jag INTE klar med alla julklappar, men blir inte så många iår. Jag har helt tappat suget på att strosa omkring på stan. Jag tycker det är så mycket lättare och smidigare att köpa allting på nätet, haha! Latheten tar över.

IMG_5017
Bovetepannkakor
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk (använde soyamjölk till dessa)
en nypa vaniljpulver
en nypa salt
1 pkt saffran 0,5g

Blanda alla ingredienser till en fin smet. Låt stå i några minuter. Stek sedan pannkakor i en liten stekpanna. Jag tog ca 1 dl smet till varje så får man en perfekt liten pannkaka. 

IMG_5014

Inga kommentarer »

14 Dec

Smoothie Protein

14 december, 2015 i Bakning, Frukost, Juice/Smoohies, Mellanmål, Veganskt

Goddag!

Morgonen bjöd på en härlig smoothie, min favorit smoothie med choklad och banan. Ni som följt med här i bloggen ett tag vet nog att jag skrivit om denna ex antal gånger. Jag tröttnar aldrig.

Smoothie proteinet är laktos och glutenfritt och passar lika bra i smoothies som att baka med. Förbättrar både återhämtningen samt förbättrar muskelbyggnad. Toppen!

I dagens lucka hos Piggabutiken hittar du detta till bara 199.- Här är direktlänk och där kan du även läsa på lite mer om detta.

DSC_4330

1 glas
2 dl mandelmjölk
1 banan
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
en nypa vaniljpulver
1-2 skopor smoothieprotein

Kakaonibbs

Mixa alla ingredienser till en slät smet. Tillsätt smoothieproteinet, och häll upp i ett glas. Ställ gärna in den i kylen 10-15 min innan den ska drickas för att få bästa resultat. Toppade med lite kakaonibbs!

DSC_4328
i samarbete med Piggabutiken.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

12 Dec

Banan Scones

12 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Imorse gjorde jag dessa godingar till frukost. Nästan så man tror att detta är sconesen jag brukar göra på rismjöl. Men icke, dessa är något helt annat! naturligt söta och glutenfria. Jag som letat efter goda scones i flera år, och nu dyker det upp en efter en. Fantastiskt!

Idag har jag gått en runda på stan, nu börjar det bli kallt. Hej vinter! Hoppas på lite snö iår. Hade varit kul för lillen att se lite vitt på marken. Haha!

Hoppas ni får en fin kväll. Nu ska jag laga lite kvällsmat, kram!

IMG_4871

Banan scones 2 st
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk agave
en nypa sötströ

Mixa ihop alla ingredienser och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills sconesen fått en fin färg ca 25 minuter 200 grader.

2 kommentarer »

7 Dec

Frukost stund

7 december, 2015 i Frukost, Mat & recept, Veganskt, Vegetariskt

Godmorgon! 

Hur mår ni idag? Så himla underbart väder idag, blir en promenad senare efter lunch ♥
Blir lite plugg nu innan, vill gärna ligga steget före och speciellt nu inför jul.

Imorse blev det chiapudding till frukost igen, grundrecept hittar du här. Istället för vatten hade jag mandelmjölk och tillsatte ca 2 tsk pepparkakskrydda! Supergott och juligt!

IMG_4724

Inga kommentarer »

21 Nov

Bovetegröt med rivet äpple och valnötter

21 november, 2015 i Frukost, Livsnjutning, Mat & recept

Godmorgon!

Idag vaknade vi upp till minusgrader och frost. Kanske inte alls det man längtar efter precis. Jag tycker älskar att som har med julen att göra och det får gärna vara lite snö och vitt på marken. MEN jag hatar när det är så kallt man aldrig tar på sig tillräckligt med kläder, haha.

Lördagsmorgonen  bjöd på en härlig frukost i form av bovetegröt med rivet äpple, valnötter, hallon, agave och massor med kanel. Var så himla längesen jag åt bovetegröt och så det fick det bli. Bovete är rikt på fibrer och vitaminer och väldigt bra för magen! Man håller sig mätt betydligt längre. Här, här och här har vi lite andra recept på bovetegröt. Det sista är en Raw bovetegröt som jag verkligen kan rekommendera, som förbereds över natten.

IMG_4379

Bovetegröt 1 portion
1 dl krossat bovete
2 dl vatten

1/2 rivet äpple
agave
kanel

Bovete innehåller ett rött färgämne som kan irritera ögats slemhinnor. För att avlägsna färgämnet så slår man kokhett vatten över flingorna och sedan sköljer man dem i kallt vatten. Sedan kokar man det som vanligt i nytt vatten i ca 5-8 minuter tills man fått den konsistens man vill ha.
Blandade sedan gröten tillsammans med rivet äpple. Himmelskt!

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

17 Nov

S booster

17 november, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål, Veganskt

Igår testade jag denna smoothiebooster från Ica Gott liv. Den fick absolut godkänt! Next up blir banan och spirulina som ligger och väntar i frysen.

Tog 5-6 kapslar och mixade tillsammans med en banan, mandelmjöl, en nypa vaniljpulver och 1 msk agave.  Toppade med lite hallon. Perfekt mellanmål.

Idag kommer en fin vän hit så ska vi laga lunch ihop. Mysig tisdag! En promenad innan dess kanske? Inget regn idag än sålänge så man borde passa på 😉

IMG_4304

2 kommentarer »

14 Nov

Lyxig lördagsfrukost – kokospannkakor

14 november, 2015 i Bakning, Frukost, Mellanmål, Vegetariskt

Godmorgon ♥

Idag kände jag för att vara lite lyxig och äta pannkakor till frukost. Det är något med att äta pannkakor på helgen, det blir liksom lite extra trevligt. Dessa påminner om amerikanska pannkakor och jag lyckades riktigt bra med att knåpa ihop ett lyckat recept. Helt fria från gluten, laktos och sockerfritt.

Nu ska jag göra lite mammamage övningar och ta mig ut på en promenix. Så härligt väder!

Hoppas ni alla får en fin dag!

IMG_4260

Kokospannkakor 4-5st
2 dl mandelmjölk eller valfri mjölk
0,75 dl kokosmjöl
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
en nypa örtsalt
en nypa vaniljpulver
lite kardemumma och kanel

kokosolja till stekning
valfri topping

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en klumpfri smet. Låt degen svälla några minuter. Smeten ska vara tjock. Stek sedan små plättar i lite kokosolja i en liten stekpanna.
Ett tips när du klickar ut dem i stekpannan är att ta två matskedar och platta till dem så det blir en fin liten rund plätt. 

2 kommentarer »

11 Nov

Kikärtsplättar

11 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Vegetariskt

Åh, haft fullt upp idag. Så har inte hunnit komma upp med receptet på kikärtsplättarna som många frågade efter. Så himla goda! Kommer göras om inom kort, kul att testa andra komplement till pannkakor. Bjöd hit mina favorittjejer på lite kvällsmys i form av dessa goda plättar, chiapudding, scones och te. Denna gången jag gjorde scones la jag även i lite russin också, supergott! Plättarna passar perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte efterrätt?

Idag har jag varit och tränat med ett stort gäng mammor! Snacka om energiboost. Så kul att träna med sina små bebisar. Min lille skötte sig som vanligt exemplariskt, utan gnäll och skrik. Men sista övningarna hade jag med honom i famnen. Mysigt att göra övningar med den lille. Ska snart lägga upp en övning som du kan göra hemma med bebis.

IMG_4209

Kikärtsplättar 10-15 st
1 dl kikärtsmjöl
2 rumsrempurerade ägg
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandelmjölk
1 msk agavesirap
1/2 krm örtsalt
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel

1 äpple
En näve mandlar
lite flingsalt
kokosolja till stekning

Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Låt gärna smeten stå en stund 15-20 min. Skär under tiden äpplet i tunna skivor. Hacka mandlarna och lägg dem i en torr stekpanna och rosta på medelhög värme med lite flingsalt i några minuter. 

Grädda plättarna i kokosolja och lägg några tunna äppelskivor på plättarna innan du vänder dem. Stek på medelhög värme några minuter på varje sida tills du får en fin gyllenbrun färg. Servera med rostade mandlar! 

Inga kommentarer »

4 Nov

Vaniljscones med Fikon

4 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Hallloj babes!

Hur mår ni? Vart tar dagarna vägen egentligen? Snart sitter jag väl här och skriver och tittar ut och det snöar, haha. Men mysigt. Jag älskar verkligen julen och alla dess godsaker som det bjuds på. Har ett flertal goda julrecept här i bloggen tex, Rawbollar och saffransbollar, Saffranskaka och pepparkaksglass. Dock är inte bilderna dem bästa, då jag inte la ner lika mycket tid på bloggen/instagram som jag gör nu.

Annars.. kom precis hem från en promenad med fina Caroline.  Mysigt att vara på promenad med våra små småttingar. Man kan ju nästan gå i flera timmar när man går tillsammans sådär.

Fick lite inspiration av Risenta samt av min vän Emelie, som just nu kör en utmaning i 10 veckor. Ett program som går ut på att få en slankare och mer välmående kropp i form av bra kost! Är ni nyfikna, så besök gärna hennes blogg. Men till dessa underbara sconesen… har letat så himla länge efter några scones som ska efterlikna den ”onyttiga” varianten och här har vi dem. Supergoda med lite fikon i dessutom :)

IMG_4063

Vaniljscones med fikon 8 st
4,5 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk agavesirap
1 nypa äkta vaniljsocker
1 nypa salt
75 g rumstempurerat smör
2 dl mjölk (använde laktosfri idag)
4-5 klippta fikon

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ihop smöret (i små bitar) tillsammans med agaven. Tillsätt sedan mjölk och fikon och klicka ut 8 bitar på bakplåtspapper. Grädda tills de fått en fin gyllene färg, 10-12 minuter.

IMG_4066

2 kommentarer »

2 Nov

Havrescones och chiapudding med smak av valnöt

2 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Rawfood, Veganskt

Godmorgon på er!

Hur mår ni? Vilket tråkigt väder vi har idag. Missnöjd. Men ska ut på en promenad och göra lite ärenden sen, så man får andas lite frisk luft. Bara man slipper regnet. Igår hade jag en riktigt lyxig söndagsfrulle, ibland är jag glad jag har mig själv som faktiskt orkar med att göra dessa goda frukostar. Ha ha! Man får uppmuntra sig själv, det är viktigt med lite egoboost.

Receptet kommer som utlovat på dem himmelskt goda havresconesen. Chiasylt finner du här.

Chiapudding med valnöt och vanilj
2dl mandelmjölk eller valfri mjölk
3 msk chiafrön
En näve valnötter
1 krm äkta vaniljsocker
1 krm sötningsmedel

Jag mixade ihop allting och slängde in i kylen över natten. Toppade sedan med valnötter och fikon på morgonen. Magi i munnen.

Havrescones  
2 dl varmt vatten
2 msk solrosfrön
1 msk linfrön
2 dl havregryn
1 msk psylliumfrön
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk olivolja

Blanda först vattnet, havregryn och psylliumfrön och rör runt. Tillsätt därefter resten och låt smeten stå kallt i 10 minuter. Klicka ut 4 stycken scones på en plåt och in i ugnen på 200 grader i 35 minuter. Supergoda med phiadelphia och chiasylt!

IMG_4008

2 people like this post.

Inga kommentarer »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen