14 Dec

Smoothie Protein

14 december, 2015 i Bakning, Frukost, Juice/Smoohies, Mellanmål, Veganskt

Goddag!

Morgonen bjöd på en härlig smoothie, min favorit smoothie med choklad och banan. Ni som följt med här i bloggen ett tag vet nog att jag skrivit om denna ex antal gånger. Jag tröttnar aldrig.

Smoothie proteinet är laktos och glutenfritt och passar lika bra i smoothies som att baka med. Förbättrar både återhämtningen samt förbättrar muskelbyggnad. Toppen!

I dagens lucka hos Piggabutiken hittar du detta till bara 199.- Här är direktlänk och där kan du även läsa på lite mer om detta.

DSC_4330

1 glas
2 dl mandelmjölk
1 banan
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
en nypa vaniljpulver
1-2 skopor smoothieprotein

Kakaonibbs

Mixa alla ingredienser till en slät smet. Tillsätt smoothieproteinet, och häll upp i ett glas. Ställ gärna in den i kylen 10-15 min innan den ska drickas för att få bästa resultat. Toppade med lite kakaonibbs!

DSC_4328
i samarbete med Piggabutiken.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

17 Nov

S booster

17 november, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål, Veganskt

Igår testade jag denna smoothiebooster från Ica Gott liv. Den fick absolut godkänt! Next up blir banan och spirulina som ligger och väntar i frysen.

Tog 5-6 kapslar och mixade tillsammans med en banan, mandelmjöl, en nypa vaniljpulver och 1 msk agave.  Toppade med lite hallon. Perfekt mellanmål.

Idag kommer en fin vän hit så ska vi laga lunch ihop. Mysig tisdag! En promenad innan dess kanske? Inget regn idag än sålänge så man borde passa på 😉

IMG_4304

2 kommentarer »

27 Okt

Brunch utan dess like

27 oktober, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål, Rawfood, Veganskt, Vegetariskt

Vet ni vad? Idag har jag och min bästis ätit lång brunch. Det var så himla mysigt att bara sitta och prata och äta i timmar. Det är det bästa jag vet typ. Bra för matsmältningen också, hehe. Det bjöds på havrescones, smoothie, frasiga våfflor med grädde och chiasylt som jag knåpade ihop igår och massa annat gottit.  Sconesen var så otroligt goda att jag inte kunde sluta äta. Dem ska jag göra snart igen. Mums.

Kommer givetvis upp recept då. Sen tog vi oss en promenad runt fästningen och njöt av det underbara vädret. Så fridfullt. Var en riktigt härlig dag som gav mig massor med energi för den här veckan. 

Sugen på att göra sylten?  Så kika under bilden för recept. 

IMG_3910

Chiasylt med hallon
3 1/2 msk chiafrön
1 1/2 dl  vatten
1-2 dl hallon
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk agavesirap
En skvätt citronsaft

Blanda chia och vatten i en skål så alla frön blir blöta. Låt stå och dra i 5-10 minuter tills det hunnit bilda en gelé.  Häll därefter resterande ingredienser och mixa med en stavmixer till en slät smet. Häll upp i en glasburk. Håller cirka en vecka i kylskåpet.

1 kommentar »

4 Okt

Att dricka kanelbulle?

4 oktober, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Mat & recept, Mellanmål

Vilken otrolig skön dag ♥
Startade denna söndag med en brunch med mina vänner och lilla leon på Stadt. Riktigt gott! Nu har jag ätit för hela dagen iallafall.. He he. Var tvungen gå en extra promenad runt havet för magen var så himla full. Så himla härligt med dagar som denna. Helt vindstilla och havet är så vackert. Jag får sån energi. Vad hade jag gjort om jag inte bodde nära havet?

Nu när bebis är ute så är tanken jag ska komma igång med bloggen lite mer. Den har hamnat åt sidan för jag hade helt enkelt ingen energi till att göra någonting där i slutet på graviditeten. Sånt man får leva med! Framöver kommer jag skriva mer om träning efter man har fått barn, att hitta tillbaka till träningen med lite vardagsmotivation och så tänkte jag även slänga in lite tips på att göra egen barnmat lite längre fram. Vad tror ni om det? Kan det vara intressant?

Idag är det kanelbullens dag och jag ville tipsa om något kanske lite annorlunda, nämligen att dricka kanelbulle! Sagolikt god och smakar verkligen kanelbullar. MUMS. Ni kanske känner igen den, den ligger nämligen redan i min blogg. Men tåls att lyftas fram ännu en gång.  Receptet finner du här !

dsc_3201_5277b459e087c30b8ae82041

2 kommentarer »

24 Feb

Blåbärssoppa med Hallon

24 februari, 2015 i Frukost, Juice/Smoohies, Mat & recept, Mellanmål

Hej finingar ! 

Idag har jag varit helt ledig med inga måsten. Jag har gjort det jag vill helt enkelt! Så hela min morgon tillbringade jag i sängen med nyhetsmorgon. Illamåendet kommer med jämna mellanrum och imorse var en sådan morgon där jag kände mig trött, illamående och ville aldrig gå upp. Det får man ha, speciellt nu när man är gravid.

Vid tolv tiden steg jag upp och tog på mig lite träningskläder och ut i regnet för en liten promenad med bästis. Hämtade upp ett paket från Lindex med lite bebis kläder. Gos! Kunde inte hålla mig.  Sen blev det ännu en promenad efter lunch med älskling och hunden.

Till mellanmål blev det nybakat bananbröd och denna supergoda blåbärssoppa.

Blåbärsoppa med hallon (Recept för 2 små glas eller 1 stort)
1 msk potatismjöl
1/2 dl vatten
1 dl blåbär
1 dl hallon
2 msk kokossocker
1/4 krm äkta vaniljpulver
1 msk citronsaft

IMG_1590

Vispa ut potatismjölet i kallt vatten i en kastrull. Vispa därefter ner resterande ingredienser. Låt soppan sjuda under omrörning tills den tjocknat. Späd ut den med mer vatten fall du vill ha den lösare. Jag tillsatte ganska mycket citron samt lite mer kokossocker, så smaka av! Servera med grädde.

Inga kommentarer »

23 Nov

Lingon och Äppelglögg

23 november, 2014 i Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mat & recept

Söndag och en ledig dag utan jobb. Skönt! Den har jag tagit vara på bästa sätt. Extra lång sovmorgon, följt av en lång frukost och pyssel hemma med julmusik. Snart en månad kvar till julafton.. Jag kokade ihop en lingon och äppelglögg och bakade fröknäcke med smak av pepparkaka. Mums säger jag!

Glöggen var en perfekt kombination av surt och sött. Precis så som jag gillar.  Fin färg för ögat dessutom!

Lingon & Äppelglögg
1 liter osötad äppeljuice eller äpplen pressade i råsaftcentrifug
2 dl lingon
12 st kryddnejlikor
1 kanelstång
1 st stjärnanis
1/2 vaniljstång (dela och skrapa ur)
1 tsk torkad ingefära (färsk riven går också bra)

Häll alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under lock i ca 40 min, gärna lite längre.
Sila sedan och häll upp i rena flaskor. Servera med nötter och torkad frukt!

DSC_4176
DSC_4172

Inga kommentarer »

14 Sep

Baka nyttigt och sockerfritt.

14 september, 2014 i Allmänt, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål, Träning

DSC_4075

DSC_4078

Hej gullungar ! 

Idag har jag återigen testat att baka dessa goda dinkel och dadel kanelbullar. Man kan inte bara älska dessa, perfekt söndagsfika! Blev ca tre plåtar så kommer frysa in en del, alltid bra!

Jag har lagt upp bilder och recept innan, men dem såg så härligt goda ut så jag kunde inte låta bli. Var ju ändå något år sedan, så det har ni säkert redan glömt av. hehe  Klicka här för recept —> 

Jag har fått så många frågor vad jag brukar använda istället socker. I dagens kost finns det socker överallt.. allt från buljongtärningar till ketchup. Jag föredrar att alltid göra allt från grunden. Min kropp mår bättre av det! Jag är absolut inte helt manisk när det kommer till vitt socker, såklart får jag i mig det i mycket av det jag äter, men jag minskar det genom att åtminstone baka sockerfritt. Då har jag koll på innehållet!

Sockerberoende är något som väldigt många av oss lider av. Det bästa är att försöka komma ut ur det genom att äta regelbundna måltider baserade på näringsrik kost, fri från kemikalier med ett låg och välbalanserat GI värde.

Sött är ju en smak som vi kan uppfatta genom vårat smaksinne. Det ger våran mat smak. För att människan ska bli tillfredsställd är även sötma en smak som vi behöver för att få oss att känna oss just det, tillfredsställda. Sötman behövs i våran mat och nu ska jag ge er lite tips på dem bra källorna till sötma! :)

♥ Honung
Förmodligen det äldsta sötningsmedlet som människan använt. Honung har dock relativt högt GI värde, men istället har honung många andra fördelar då den innehåller massa nyttigheter och även fungerat som läkemedel och ett stärkande tillskott historiskt sätt.

♥ Agave
Agavenektar kommer från rötterna på växten Agave som kommer ursprungligen från Mexico. Agave har ett väldigt lågt GI värde. 

♥ Dadlar
Härligt söta, rika på fibrer, vitaminer och mineraler och perfekta som sötning när man bakar. 

♥ Råsocker
Råscoker är ett oraffinerat socker och innehåller en rad olika mineraler som är viktiga ämnen för kroppen. Råsocker är betydligt bättre än vanligt vitt raffinerat socker. Dock består råsocker liksom vitt socker av 100% kolhydrater och samma Gi värde som vitt socker men den glykemiska påverkan är ändå mindre. 

♥ Kokossocker
Kokossocker är gjort av kokosblommans söta och näringsrika nektar. Kokossocker har ett lågt GI och innehåller inga tillsatser. Passar till all sorts bakning. 

♥ Sukrin
Sukrin är en naturlig och ekologisk produkt, baserat på sockeralkoholet eryhtiol. Eryhriol finns naturligt i päron, melon, svamp etc. Smakar och ser ut som socker. Verkar som antioxidant i kroppen. 

Inga kommentarer »

12 Sep

Smoothie Bowl

12 september, 2014 i Bakning, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål

DSC_4032

Blir mycket chokladinspirerande inlägg nu. Kommer in i choklad perioder ibland, detta är inte första gången. Mums.

Denna naturligt goda smoothien gjorde jag till mig och bästis för någon vecka sedan. Recept hittar ni här.  Toppade med lite kiwi, hallon och bipollen. Perfekt mellis eller hur ?

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

6 Sep

Naturligt god mandelmjölk

6 september, 2014 i Frukost, Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Rawfood

Hej fina ♥

Igår gjorde jag för första gången min alldeles egna mandelmjölk, utan minsta konstgjorda tillsatser. Det var lättare än vad jag trodde. Krämig, god, mild och söt är dem rätta orden!

Ett tips är att köpa en nötmjölkspåse. Dock har jag inte fått tummen ur, så det fick bli en tunn kökshandduk. Det funkade lika bra bara en aning bökigare.
Jag har alltid någon form av mjölk på gröten, gärna nötmjölk men kan lika gärna bli kokos eller rismjölk. Att göra själv är så mycket roligare och dessutom inga konserveringsmedel.  Nästa på listan är kokos och hasselnötsmjölk. Yum!

Cirka en 1 liter mjölk
3 dl mandlar, blötlagda i 6 till 8 timmar
1 l kokosvatten eller vanligt vatten
1 tsk vanilj
1 nypa himalayasalt

♥ Lägg mandlar i en skål eller burk och täck med tillräckligt vatten så mandlarna får plats att svälla. Låt stå svalt 6-8 timmar eller över natten. Då blir dem lättare att mixa samt att smälta för magen.

♥ Sila bort vattnet och skölj mandlarna noga. Lägg dem i en mixer och mixa på hög hastighet i någon minut tillsammans med vatten tills du får en fin, vit mjölk. Sila mjölken i en nötmjölkspåse eller en tunn kökshandduk. Krama ut så du får ut varenda droppe! Rör ner vanilj och salt. Häll mjölken i en glasflaska med lock och förvara i kylen i upp till 3 dagar.

♥ Vill man ha krämigare mjölk tillsätter du 1 dl mandlar och minska med 1 dl för tunnare.
Andra kryddor att smaksätta med är muskot, kanel, kardemumma. Lätt som en plätt va?

DSC_4052

DSC_4057

Inga kommentarer »

28 Apr

En grön skönhet

28 april, 2014 i Juice/Smoohies, Livsnjutning, Mellanmål

DSC_3968

DSC_3966

En grön skönhet efter ett härligt pass på gymmet. Första dagen på kost kursen, man märker att mitt huvud har ställt in sig på vila nu efter pt kursen. Men hoppas på bättre energi imorgon! Varit så nervös och stressad så har knappt kunnat sova inför provet igår. Men det borde släppa nu tycker jag :)

Har pluggat i flera timmar nu med fröken hanna och lagat lunchlådor. Imorgon blir det sötpotatis med ugnsrostade morötter och rödlök med lax. Mums! Från imorgon ska vi föra matdagbok också, så himla kul!

Min sköna gröna smoothie i glaset
ca 1 dl fryst avokado
1 litet grön päron
en näve bladspenat
1 dadel
nypa eko vaniljpulver

vatten (beror på hur tjock du vill ha den)

Inga kommentarer »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen