25 Dec

Hälsosamma rockyroad

25 december, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Veganskt, Vegetariskt

Hej fina! 

Hoppas alla hade en underbar julafton igår.  Vi spenderade den hos mina föräldrar, dem vet hur man lyckas få till den bästa julen. Får alltid så mysig julkänsla när jag är där, trots vädret var tråkigt. Lite vitt hade ju inte skadat precis 😉

Kom precis hem från en långpromenad i blåsten. Skönt med en uppfriskande promenad efter en julafton med massor av mat. Jag tycker jag lyckades bra att inte äta alldeles för mycket från det stora julbordet. Jag tycker  verkligen inte man behöver äta ‘allt’ bara för det finns serverat, utan bara det man är sugen på. Man får hitta en balans helt enkelt. Hörde ett väldigt bra råd på träningspodden att när man går på buffé att innan man börjar äta gå en runda och kolla ut man vad man är sugen och kanske välja bort det man kan äta varje dag hemma. Tycker det rådet var ett bra och sunt råd, och det är något alla bör tänka på vid dessa ‘buffétider’.

Häromdagen bakade jag dessa godingar här nedan, rockyroads med massa nyttigheter i. Supergoda och definitivt mina favoriter kring jul. Försöker lära mina föräldrar att det ‘nyttiga’ julgodiset är minst lika gott. För det är det verkligen, om ni inte har testat så är det dags att göra det nu. ♥

IMG_5120

Rocky Road
O.8 dl kokosolja
4 msk ekologisk kakao
O.6 dl agave sirap
2 dl hackade nötter, jag tog en nötblandning på pistage, hasselnöt, valnöt och cashew
1 msk nötsmör, t.ex mandelsmör
Flingsalt, cayennepeppar och nötter till garnering

Gör så här: Smält kokosoljan i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en fin jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Strö lite flingsalt, cayennepeppar och nötter ovanpå. Låt stå i kylskåpet några timmar tills den har stelnat. Löjligt enkelt!

Förvara den i kylen tills den skärs i bitar och serveras.

2 people like this post.

Inga kommentarer »

21 Dec

enkla bovetepannkakor med saffran

21 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Hej på er! 

Gjorde dessa ljuvliga pannkakor med saffran igårkväll. Mina favoriter! Så himla gott, tillsammans med hallon och keso. Receptet finner du längre ner.

Jag tror inte jag förstått att det är julafton om bara några dagar, gud vad tiden går fort. Självklart är jag INTE klar med alla julklappar, men blir inte så många iår. Jag har helt tappat suget på att strosa omkring på stan. Jag tycker det är så mycket lättare och smidigare att köpa allting på nätet, haha! Latheten tar över.

IMG_5017
Bovetepannkakor
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk (använde soyamjölk till dessa)
en nypa vaniljpulver
en nypa salt
1 pkt saffran 0,5g

Blanda alla ingredienser till en fin smet. Låt stå i några minuter. Stek sedan pannkakor i en liten stekpanna. Jag tog ca 1 dl smet till varje så får man en perfekt liten pannkaka. 

IMG_5014

Inga kommentarer »

14 Dec

Smoothie Protein

14 december, 2015 i Bakning, Frukost, Juice/Smoohies, Mellanmål, Veganskt

Goddag!

Morgonen bjöd på en härlig smoothie, min favorit smoothie med choklad och banan. Ni som följt med här i bloggen ett tag vet nog att jag skrivit om denna ex antal gånger. Jag tröttnar aldrig.

Smoothie proteinet är laktos och glutenfritt och passar lika bra i smoothies som att baka med. Förbättrar både återhämtningen samt förbättrar muskelbyggnad. Toppen!

I dagens lucka hos Piggabutiken hittar du detta till bara 199.- Här är direktlänk och där kan du även läsa på lite mer om detta.

DSC_4330

1 glas
2 dl mandelmjölk
1 banan
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
en nypa vaniljpulver
1-2 skopor smoothieprotein

Kakaonibbs

Mixa alla ingredienser till en slät smet. Tillsätt smoothieproteinet, och häll upp i ett glas. Ställ gärna in den i kylen 10-15 min innan den ska drickas för att få bästa resultat. Toppade med lite kakaonibbs!

DSC_4328
i samarbete med Piggabutiken.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

12 Dec

Banan Scones

12 december, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Imorse gjorde jag dessa godingar till frukost. Nästan så man tror att detta är sconesen jag brukar göra på rismjöl. Men icke, dessa är något helt annat! naturligt söta och glutenfria. Jag som letat efter goda scones i flera år, och nu dyker det upp en efter en. Fantastiskt!

Idag har jag gått en runda på stan, nu börjar det bli kallt. Hej vinter! Hoppas på lite snö iår. Hade varit kul för lillen att se lite vitt på marken. Haha!

Hoppas ni får en fin kväll. Nu ska jag laga lite kvällsmat, kram!

IMG_4871

Banan scones 2 st
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk agave
en nypa sötströ

Mixa ihop alla ingredienser och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills sconesen fått en fin färg ca 25 minuter 200 grader.

2 kommentarer »

9 Dec

Saffranspannkaka

9 december, 2015 i Bakning, Livsnjutning, Lunch/Middag, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Den slängde jag ihop igår kväll i brist på annat. Den blev så otroligt god att jag nästan ville äta upp allt på en gång. Passar ju perfekt med saffran nu i juletider. Serverade med lite hallonkvarg och granatäpple, om man vill ha den som fika/efterätt så är ju kokosgrädde att rekommendera.

Tänkte att denna skulle passa som frukost på julafton istället för risgrynsgröten. Det får nog bli så 😉

IMG_4751

Saffranspannkaka
1 mosad banan
3 ägg
1 pkt saffran
250 g keso (använde mig av den lätta varianten)
1 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och stavmixa till en slät smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i ugnen i 30 minuter.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

23 Nov

Saffrans muffins

23 november, 2015 i Bakning, Livsnjutning

Dessa godingar alltså! Nu är det jul igen ♥  och i helgen är det första advent, då passar det ju alldeles perfekt. Dags att börja julpynta till veckan känner jag. Dessa blev riktigt goda och krämiga inuti, så som det ska vara enligt mig. Nu fick dem vila i frysen tills jag tar fram dem i helgen igen.

Idag vaknade vi även till minus grader. Känner på mig att denna vintern kommer bli riktigt kall. Fick mig en riktigt härlig promenad innan dag, var verkligen fridfullt vid havet. Uppfriskande.

Imorgon ska jag ställa klockan för lite träning innan det blir dags för BVC med lillen. Hoppas ni haft en fin dag!

IMG_4417

Saffrans muffins 4 st
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/2 dl kokossocker
1/2 tsk bakpulver
0,5 g saffran
nypa havssalt
1 ägg
50 g smör

Lingon och florsocker till servering. Använder mig av ett sockerfritt florsocker.

Blanda först de torra ingredienserna och smält smöret under tiden. Rör därefter i det och ägget i mjölblandningen. Klicka sedan i smeten i fyra små formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna innan servering. Pudra över med florsocker! Supergott att servera med lite lingongrädde! 

4 people like this post.

Inga kommentarer »

14 Nov

Lyxig lördagsfrukost – kokospannkakor

14 november, 2015 i Bakning, Frukost, Mellanmål, Vegetariskt

Godmorgon ♥

Idag kände jag för att vara lite lyxig och äta pannkakor till frukost. Det är något med att äta pannkakor på helgen, det blir liksom lite extra trevligt. Dessa påminner om amerikanska pannkakor och jag lyckades riktigt bra med att knåpa ihop ett lyckat recept. Helt fria från gluten, laktos och sockerfritt.

Nu ska jag göra lite mammamage övningar och ta mig ut på en promenix. Så härligt väder!

Hoppas ni alla får en fin dag!

IMG_4260

Kokospannkakor 4-5st
2 dl mandelmjölk eller valfri mjölk
0,75 dl kokosmjöl
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
en nypa örtsalt
en nypa vaniljpulver
lite kardemumma och kanel

kokosolja till stekning
valfri topping

Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en klumpfri smet. Låt degen svälla några minuter. Smeten ska vara tjock. Stek sedan små plättar i lite kokosolja i en liten stekpanna.
Ett tips när du klickar ut dem i stekpannan är att ta två matskedar och platta till dem så det blir en fin liten rund plätt. 

2 kommentarer »

11 Nov

Kikärtsplättar

11 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Vegetariskt

Åh, haft fullt upp idag. Så har inte hunnit komma upp med receptet på kikärtsplättarna som många frågade efter. Så himla goda! Kommer göras om inom kort, kul att testa andra komplement till pannkakor. Bjöd hit mina favorittjejer på lite kvällsmys i form av dessa goda plättar, chiapudding, scones och te. Denna gången jag gjorde scones la jag även i lite russin också, supergott! Plättarna passar perfekt som frukost, mellanmål eller varför inte efterrätt?

Idag har jag varit och tränat med ett stort gäng mammor! Snacka om energiboost. Så kul att träna med sina små bebisar. Min lille skötte sig som vanligt exemplariskt, utan gnäll och skrik. Men sista övningarna hade jag med honom i famnen. Mysigt att göra övningar med den lille. Ska snart lägga upp en övning som du kan göra hemma med bebis.

IMG_4209

Kikärtsplättar 10-15 st
1 dl kikärtsmjöl
2 rumsrempurerade ägg
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandelmjölk
1 msk agavesirap
1/2 krm örtsalt
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel

1 äpple
En näve mandlar
lite flingsalt
kokosolja till stekning

Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Låt gärna smeten stå en stund 15-20 min. Skär under tiden äpplet i tunna skivor. Hacka mandlarna och lägg dem i en torr stekpanna och rosta på medelhög värme med lite flingsalt i några minuter. 

Grädda plättarna i kokosolja och lägg några tunna äppelskivor på plättarna innan du vänder dem. Stek på medelhög värme några minuter på varje sida tills du får en fin gyllenbrun färg. Servera med rostade mandlar! 

Inga kommentarer »

7 Nov

Kladdkaka på banan och dadlar

7 november, 2015 i Bakning, Livsnjutning

Kladdkakans dag idag innebar självklart en god och nyttig variant. Helt utan vitt socker, mjölkfri och dessutom mjölfri.
Jag som har problem mage tycker ju detta är toppen, då jag inte kommit underfund med vad det är min kropp reagerar på. Men allt i lagom mängd är bra. Jag utesluter ingenting, men jag försöker undvika det i den mån jag kan, så det inte blir för mycket av allting, då blir det kaos.

Dadlar och banan tycker jag är fantastiska ingredienser när man ska baka lite snällare för magen. Både dadlar och banan ger en härlig sötma och som blir själva ”huvudingrediensen”.  Tror det hade blivit extra gott men lite bananchips som dekoration istället för mogen. Next time!

IMG_4129

Banan och chokladkladdkaka

2 ägg
50 g kokosolja
1 medelstor-stor helt mogen och helst övermogen banan + några skivor till dekoration om du vill.
7 färska dadlar
1/2 dl ekologisk kakao
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C och smörj en liten bakform (ca 20 cm) med kokosolja. Mjöla med antingen kakao, kokosflingor eller rismjöl.
Mixa banan, ägg, kokosolja och dadlar i matberedare till en jämn och slät smet. Tillsätt kakao, vaniljpulver och salt och mixa igen tills att allt kombinerats och smeten är klumpfri.
Häll smeten i formen och släta till ytan med en slickepott. Dekorera med bananskivor.

Grädda i mitten av ugnen i ca 13-17 min lite beroende på hur stor formen är, hur mogen och stor bananen var osv. Håll koll och ta ut kakan när den har “stannat” i kanterna och har börjat stanna i mitten men fortfarande är lite kladdig.

Servera kakan ljummen eller kall.

1 person likes this post.

Inga kommentarer »

4 Nov

Vaniljscones med Fikon

4 november, 2015 i Bakning, Frukost, Livsnjutning, Mat & recept, Mellanmål, Veganskt, Vegetariskt

Hallloj babes!

Hur mår ni? Vart tar dagarna vägen egentligen? Snart sitter jag väl här och skriver och tittar ut och det snöar, haha. Men mysigt. Jag älskar verkligen julen och alla dess godsaker som det bjuds på. Har ett flertal goda julrecept här i bloggen tex, Rawbollar och saffransbollar, Saffranskaka och pepparkaksglass. Dock är inte bilderna dem bästa, då jag inte la ner lika mycket tid på bloggen/instagram som jag gör nu.

Annars.. kom precis hem från en promenad med fina Caroline.  Mysigt att vara på promenad med våra små småttingar. Man kan ju nästan gå i flera timmar när man går tillsammans sådär.

Fick lite inspiration av Risenta samt av min vän Emelie, som just nu kör en utmaning i 10 veckor. Ett program som går ut på att få en slankare och mer välmående kropp i form av bra kost! Är ni nyfikna, så besök gärna hennes blogg. Men till dessa underbara sconesen… har letat så himla länge efter några scones som ska efterlikna den ”onyttiga” varianten och här har vi dem. Supergoda med lite fikon i dessutom :)

IMG_4063

Vaniljscones med fikon 8 st
4,5 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk agavesirap
1 nypa äkta vaniljsocker
1 nypa salt
75 g rumstempurerat smör
2 dl mjölk (använde laktosfri idag)
4-5 klippta fikon

Sätt på ugnen på 225 grader. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ihop smöret (i små bitar) tillsammans med agaven. Tillsätt sedan mjölk och fikon och klicka ut 8 bitar på bakplåtspapper. Grädda tills de fått en fin gyllene färg, 10-12 minuter.

IMG_4066

2 kommentarer »

Nästa sida »

Arkiv

Kategorier

  • Allmänt
  • Fitnessfighten
  • Inspiration
  • Jag reser
  • Okategoriserade
  • Personlig Träning
  • Shopping
  • Tips
  • Träning

I denna blogg kommer du hitta både motivation och inspiration till att välja en sundare livsstil!

Här hittar ni allt mellan träning och hälsa till inspirerande recept. Som nybliven mamma kommer ni även kunna läsa om mina bästa tips kring kost och träning före, under och efter graviditeten.

Jag som skriver heter Olivia Eriksson är sedan April 2014 utbildad och LIC. Personlig Tränare och Kostrådgivare.

För mig ska kost och träning vara kul men också enkel, därför hoppas jag att ni kommer finna både pepp, glädje och motivation här hos mig!

Epost: oliviaeriksson@hotmail.com

Matbloggstoppen